Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 16. novembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 52 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Monogrāfija „Latvijas mediju vides daudzveidība” piedāvā Latvijas plašsaziņas līdzekļu pašreizējās situācijas kopainu, akcentējot tās stiprās un vājās puses. Grāmatas autori ir LU Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta pētnieki un Komunikācijas studiju nodaļas mācībspēki.

 

     Psiholoģes V. Kalniņas grāmata „Pirmās attiecības cilvēka dzīvē” ir par attiecībām ar bērnu no ieņemšanas līdz 6 mēnešu vecumam. Šī ir pirmā tāda veida grāmata, kas rakstīta tieši Latvijas vecākiem un kurā vienlaikus apkopotas jaunākās atziņas no pētījumiem pasaulē.

 

     Jaunieguvumos arī kultūrvēsturiskā un literārā gadagrāmata „Tāvu zemes kalendars 2019”.

 

     Daiļliteratūras klāstā J. Egles otrais stāstu krājums „Svešie jeb miļeņkij ti moi”, kurā apkopoti astoņi stāsti. To galvenie varoņi ir Latvijas cilvēki, caur kuru skatpunktu ieraugām 20. gadsimta Latviju. Katrs ir ar savu likteni, bet cits ar citu cieši saistīti.

 

     Lata romānu sērijā izdotais M. Krekles romāns „Dzīvības spītīgie asni” aizsāk Mežmaļu ģimenes sāgu, kurā beidzies Otrais pasaules karš un dzīve turpinās. Cilvēki alkst pēc laimes, mīlestības un prieka. Mežmaļi ir cilvēki, kas no sirds tic jaunajai varai un iespējām, bet viņiem lemts smags liktenis.

 

     Sērijā „Rīgas detektīvs” iznācis kārtējais F. Ermleres romāns „Bliks”. Šoreiz autore pievēršas Latvijas kino pasaulei. Romāna centrā ir mīklaina nāve uzņemšanas laukumā, kad pa logu izkrīt viena no Rīgas bagātākajām un zināmākajām sievietēm…

 

     Amerikāņu rakstniece K. Eldžera vairākus gadus strādājusi par finanšu analītiķi un korporatīvo advokāti. Viņas romāns „Baņķiera sieva” ir spraigs stāsts par naudas un sirdsapziņas attiecībām mūsdienās. Rakstnieces personīgā pieredze ļauj sniegt psiholoģiski niansētu ieskatu finanšu pasaules aizkulisēs un augsta ranga baņķieru morālajās dilemmās.

 

     2018. gadā izcilajam franču rakstniekam Ž. Vernam apritētu 190 gadi. Godinot autoru, Latvijā pirmo reizi izdots romāns „Drāma Livonijā”, kuram šogad tiek atzīmēti 125 gadi, kopš tas uzrakstīts. Grāmatas vērtība slēpjas arī žanrā, kas ir detektīvs, atšķiroties no autora ierastā fantastikas žanra, reizē atklājot, kādu pats autors redzēja Rīgu tālajā 1893. gadā. Šīs un  daudzas citas interesantas grāmatas gaida savus lasītājus.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. decembrī.

 

Līdzīgi raksti