Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 16. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 33 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Grāmatā “Kā izaudzināt laipnus bērnus un pretī iemantot cieņu, pateicību un laimīgāku ģimeni” Ņujorkas Universitātes izglītības profesors Kortlendā, Rakstura izglītības centra vadītājs T. Likona, balstoties uz savu pieredzi bērnu un mazbērnu audzināšanā, sniedz idejas, kā mainīt bērnu dzīvi, palīdzot izveidot labu raksturu, iemācīt cienīt citus cilvēkus, just cieņu pret indivīdu tiesībām un rūpēties par kopējo labumu.

 

     Dāņu psihoterapeites I. Sandas grāmatas “Pārtrūkušas attiecības – atjaunot vai samierināties?” mērķis nav mudināt lasītāju par katru cenu turēties pie tā, kas kādās attiecībās reiz bijis. Autore norāda – ir pavisam dabiski, ka draudzība mainās vai izzūd, dodot vietu jaunām attiecībām. Taču gadījumos, kad laba draudzība vai ģimeniskās attiecības izjūk neizrunātu pārpratumu vai neatrisinātu konfliktu dēļ, der apstāties un padomāt, kā tās atjaunot. Autore sniedz konkrētus piemērus un praktiskus ierosinājumus, ko likt lietā dažādās situācijās.

 

     M. Mazures-Vucānes pētījums “Pagasttiesa Latvijā” izstrādāts Latvijas tiesību vēstures zinātnes ietvaros, izmantojot plašu, tematam atbilstošu literatūras, normatīvo aktu, judikatūras un arhīvu materiālu bāzi. Arhīvu materiāli iegūti ne tikai Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīvā, bet arī divos Sanktpēterburgas arhīvos – Krievijas Valsts vēstures arhīvā un Centrālajā Valsts vēstures arhīvā.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā angļu rakstnieces Dž. Mojas  romāns “Joprojām es”, kurš uzskatāms par noslēdzošo daļu triloģijai, kuras galvenā varone ir Lūisa Klārka (1. grāmata – “Pirms atkal tiksimies”, 2. – “Pēc tevis”).

 

     Ar romānu “Kad tevi redzēju pēdējo reizi” amerikāņu rakstniece L. Konstantīna turpina grāmatā “Plēsoņa” iesākto un paceļ latiņu vēl augstāk, radot psiholoģiskas spriedzes pilnu stāstu, kurā nevainīgu cilvēku dzīve – un vienas sievietes veselais saprāts – balansē uz bezdibeņa malas.

 

     Angļu rakstnieces R. Vēras spriedzes romāns “Sieviete no desmitās kajītes” izdots sērijā “Zvaigznes detektīvu klubs”. Rakstniece to iecerējusi kā īstu sapņu ceļojumu. Ziemeļblāzma, ekskluzīvs prezentācijas brauciens ar luksusa kruīza kuģi kopā ar preses pārstāvjiem, un Lo Bleklokai tā vienlaikus ir iespēja atgūties pēc šokējoša pārdzīvojuma. Tomēr viss izvēršas pavisam citādi...

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. novembrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti