Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā) no 2023. gada 1. marta līdz 29. aprīlim apskatāmas divas zīmējumu izstādes – Tatjanas Višņakovas „Noskaņas” un Daigas Segliņas „Daba zīmējumos 2”.

 

     Māksliniece un restauratore Tatjana Višņakova stāsta par izstādi un īsi par sevi: „Manas ilustrācijas ir tapušas 2020. gadā. Ar 20 nelieliem akvareļiem vēlos iepriecināt skatītājus, kuri, apskatot izstādi, varēs atrast kādu sev tuvu darbu. Ilustrācijās attēloti augu motīvi un abstrakcijas.

 

     Esmu pabeigusi Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu (māksla), Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāli un Latvijas Mākslas akadēmiju (restaurācija). Dzīvoju Rēzeknē. Nepārtraukti izstādu savas gleznas Rēzeknē un Rēzeknes novadā. Mana pirmā personālizstāde „Tatjanas emocijas un iespaidi” tika sarīkota 2010. gadā Rēzeknē. Piedalījos kopizstādēs Lūznavas muižā (2019), „Gorā” (2014), Marka Rotko mākslas centrā (2020), Rīgā (2018) un Jūrmalā (2019).”

 

     Mākslinieces Daigas Segliņas oriģinālzīmējumu izstādē skatāmi daudzu gadu laikā tapušie dzīvnieku, augu, ainavu un dažādu dabas vērtību zīmējumi, kas laiku pa laikam pārtop interesantās vides izglītības spēlēs, plakātos un kalendāros.

 

     Māksliniece izglītību ieguvusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā un Tallinas Mākslas akadēmijā. Pēc studijām sāka darbu Gaujas Nacionālajā parkā. Pašlaik Daiga ir Dabas aizsardzības pārvaldes dizainere. Augu un dzīvnieku zīmēšanai viņa pievērsās, palīdzot iekārtot Līgatnes dabas taku Botānikas taku pirms vairāk nekā 20 gadiem.  Kopš šī laika akvareļa tehnikā ir tapušas neskaitāmas ilustrācijas, kurās ar lielu rūpību attēloti Latvijas augi un dzīvnieki, pievēršot uzmanību pat vissīkākajām detaļām.

 

     Laipni gaidīti apskatīt izstādes!