OMerianeizstade2023

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2023. gada 1. līdz 30. septembrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā aplūkojama Olgas Meirānes zīmējumu izstāde „Domu lidojumi”.

     Olga Meirāne – radoša sieviete, žurnāliste, dzejniece, dziesmu autore un izpildītāja, sabiedriski aktīva, interesanta personība ar neskaitāmiem hobijiem – no literatūras līdz mūzikai, no rokdarbiem līdz  kolekcionēšanai utt. Viņa ir dzīvesgudra un garā stipra sieviete. Par cīnītājas garu, izcilu aktiermeistarību, ieguldījumu kultūras dzīvē un Rēzeknes pilsētas tēla popularizēšanu ieguvusi titulu „Gada sieviete Rēzeknē 2015”.

     Olga ir dzimusi Gruzijā, Dienvidosetijas reģionā, kur viņas vecāki ģeologi, tolaik vēl studenti, bijuši praksē. Bērnības gadus pavadījusi Ukrainā. Uz Latviju atbraukusi studēt Rīgas Politehniskajā institūtā, kur ieguvusi inženiera specialitāti. Tad arī sastapusi savu vīru. Darba gaitas aizsākās Līgatnes papīrfabrikā, kur sākusi apgūt latviešu valodu. Tur gan vairāk palīdzējuši atsaucīgi kolēģi, kas taktiski pamācījuši un labojuši izrunu. Vēlāk Olga pārgājusi strādāt apvienībā „Daiļrade”, kur adīja džemperus. Rēzekni par savu mājvietu dēvē kopš 1982. gada. Šeit atradusi savu īsto nodarbošanos: žurnālistiku – gan televīzijā, gan laikrakstos. 1994. gadā  sāka strādāt masu medijos, vispirms – darbs SIA „EF-EI”, vēlāk – „BIK-TV”, kur bijusi TV žurnāliste. Olga strādājusi avīzē „Panorama Rezekne” un „Rēzeknes Vēstis”. Viņa ir ārkārtīgi azartiska, patīk iemācīties ko jaunu, izmēģināt.

     Māksliniece par izstādi stāsta: „Paņem baltu lapu un marķieri melnā krāsā, nomierinies, ļauj rokai lidot, lai izteiktu savas domas, un sanāk zīmējums – „domu lidojums”.”

     Aicinām visus interesentus apmeklēt Olgas Meirānes zīmēšanas meistarklasi, kura notiks 27. septembrī plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas 3. stāvā.

     Izstāde pārstāv ciklu “Radošie lasītāji”, kas Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.

     Laipni gaidām bibliotēkā!