RCB un tās filiāļu darbība līdz 2022. gada 11. janvārim

 

     Informējam, ka no 2021. gada 16. novembra Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB), 2. bibliotēka un Bērnu bibliotēka, kā arī Specializētais grāmatu izsniegšanas punkts (Medicīnas bibliotēka) strādās “zaļajā” – drošajā režīmā. Bibliotēku apmeklētājiem jābūt Covid-19 pārslimošanas/vakcinācijas sertifikātam. Pakalpojumu sniedzēji, kuri strādā ar apmeklētājiem, ir ar Covid-19 pārslimošanas /vakcinācijas sertifikātu.

 

     Vienam apmeklētājam telpās tiek paredzēti vismaz 15 m2. Atrodoties bibliotēkas iekštelpās, obligāti un pareizi jāvalkā sejas maska, jāievēro savstarpēja 2 m distance. Uzturēšanās laiks  bibliotēkas telpās – 15 min.

 

     Lietotājiem bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta par grāmatu nodošanu jāsazinās ar attiecīgo filiāli, zvanot pa tālruni: Centrālā bibliotēka/Medicīnas bibliotēka – 64622061, 2. bibliotēka – 64632723, Bērnu bibliotēka – 64623069.

 

     Ārkārtējās situācijas laikā aicinām izmantot attālināto izdevumu rezervāciju (pasūtot vai rezervējot izdevumus, zvanīt uz augstāk norādītajiem tālruņa numuriem, rakstīt uz e-pastu (Centrālā bibliotēka – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., 2. bibliotēka – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Bērnu bibliotēka – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) vai izmantot bibliotēkas e-katalogu).

 

     Darbosies arī bibliotēku lasītavas. Lietotājiem pieejami  datoru pakalpojumi individuālam apmeklējumam. Pieejami arī printēšanas, skenēšanas, kopēšanas un citi maksas pakalpojumi. 

 

     Līdz ārkārtējās situācijas beigām bibliotēkas strādās tikai darba dienās: Rēzeknes Centrālā bibliotēka (pirmdiena – piektdiena) no plkst. 11.00 līdz 19.00, Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēka (pirmdiena – piektdiena) no plkst. 10.00 līdz 18.00, Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēka (pirmdiena – piektdiena) no plkst. 10.00 līdz 18.00, sestdienās un svētdienās bibliotēkas slēgtas. Savukārt Ārējās apkalpošanas punkts (Medicīnas bibliotēka) ārkārtējās situācijas laikā strādās tikai ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Atgādinām, ka katra mēneša 15. datums ir Spodrības diena (bibliotēkas slēgtas).

 

     Pasākumi bibliotēkās notiks “zaļajā režīmā” – apmeklētāji vakcinēti/Covid-19 pārslimojuši, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu. Saudzēsim sevi un cilvēkus sev blakus!