Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ar Krēslas stundas lasījumu Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā iesākās Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa. Jau 18. reizi Latvijas bibliotēkas aicina iepazīt Ziemeļvalstu literatūru un kultūru. Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa ir īpaša ar to, ka katru gadu tiek izvēlēta tēma, un šogad tā ir „Draudzība Ziemeļos”.


 

 

     Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā uz Krēslas stundas lasījumu pulcējās jaunieši, lai kopīgi lasītu Marjunas S. Šelnesas noveli „Karaļmeita Erla”. Pasākuma ievaddaļā nelielā prezentācijā tika stāstīts par to, kas ir Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa un kādās aktivitātēs var iesaistīties lasītāji. Šogad Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā piedalās 12 valstis un kopējais dalībbibliotēku skaits ir 2279.

 

     Īpašā un draudzīgā gaisotnē no rokas rokā kopā ar svecīti ceļoja jauniešu izlasītie teksta fragmenti, piepildot bibliotēkas telpu ar noveles varoņu gaitām un liekot aizdomāties par to, kas ir draudzība un kā mēs to izjūtam un saprotam.


 

     Krēslas stundas lasījumā piedalījās Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas 11. klase ar savu audzinātāju un latviešu valodas skolotāju Silviju Volāni, kura atbalsta lasīšanas veicināšanas aktivitātes un dalījās pieredzē par jauniešu lasītprasmi. Lasījumā piedalījās arī Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas 7. klases skolnieces Laura, Agnese un Sandra, kā arī Rēzeknes jauniešu atvērtā centra „JACis” aktīvākie puiši Deniss un Valentīns.

           

     Pēc lasījuma un animācijas filmu „Lidojam?!” un „Dzīvais ūdens” noskatīšanās pie tējas tases turpinājās sarunas par draudzību un Ziemeļvalstīm. Uz galda bija ābolu grozs ar aforismiem par draudzību, kuri bija katram jāizlasa. Lūk, viens no tiem: „Draudzība divkāršo priekus un par pusi samazina bēdas.”  (Aut. F. Bēkons.)

 

     Draudzējieties ar grāmatām!