Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

      RCB lasītavā 2023. gadā pieejami 110 periodiskie izdevumi. Laikraksti un žurnāli ir latviešu, angļu, vācu un krievu valodā.

 

     Kārtējā mēneša žurnāli ir paredzēti lasīšanai uz vietas, bet pārējie izdevumi tiek izsniegti lasīšanai uz mājām. Laikrakstus gan var lasīt tikai uz vietas lasītavā.

  

     Izanalizējot iepriekšējo gadu periodisko izdevumu izsnieguma rādītājus, bibliotēka ir pārliecinājusies, ka lasītāju intereses ir ļoti dažādas. Joprojām daudzus  interesē  žurnāli par vēsturi un zinātni. Tieši šie žurnāli ļauj labāk izprast un izskaidrot pasaulē notiekošos procesus, informē par svarīgākajiem notikumiem un izcilām personībām, pārsteidzošiem atklājumiem, tehnoloģiju jaunumiem.

 

    Par šīm tēmām var lasīt žurnālos “Nezināmā Vēsture”, “Ilustrētā Pasaules Vēsture”, “Planētas Noslēpumi”, “Noslēpumi un Fakti”, “Ilustrētā Zinātne”, “Ilustrētā Junioriem”, “Leģendas”, “Latvijas Leģendas”, ”Загадки и факты “.

 

     Joprojām ļoti iecienīti ir žurnāli par saimniekošanu mājās un dārzā. Tiem, kam dārzs kļuvis par sirdslietu, lieti noderēs žurnāli “Dārza Pasaule” un “Praktiskais Latvietis”. Savukārt par labsajūtu savas dzīves telpā parūpēties palīdzēs žurnāli “Mūsmājas”, “Lauku Māja”, “Dari Pats”, “100  Labi Padomi”, “1000 секретов “.

 

     Rokdarbu un kulinārijas cienītāji jaunas idejas var pasmelties žurnālos “Anna”, “Burda Style”, “Saimniece”.

 

     Tie, kam rūp veselība vai ir interese par psiholoģiju, dziedniecību un astroloģiju, tiek aicināti ielūkoties žurnālos “Veselība”, “Ievas Veselība”, “Annas Psiholoģija”, “Zintnieks”, “Citādā Pasaule”, “Лечебные письма”.

 

     Visvairā lasīto žurnālu topā joprojām ir iknedēļas žurnāli “Ieva”, “Ir”,  “SestDiena”,  “Privātā Dzīve”, “Люблю!“.

 

     Šogad pirmo reizi lasītājiem piedāvājam vairākus jaunus žurnālus gan latviešu, gan krievu valodā: “Latvijas Noklusētā Pagātne”, “Avīzes Nosaukums” (jā, tas ir žurnāla nosaukums!), “Открыто”, “Сам себе лекарь”, “Мистика. Тайные силы” un “Загадки и факты”.

 

     Lasītavā  latviešu un krievu valodā pieejami šādi vietējie laikraksti: “Rēzeknes Vēstis” (gan latviski, gan krieviski), “Панорама Резекне”, bezmaksas informatīvais izdevums “Rēzeknes Vēstnesis” (gan latviski, gan krieviski), reģionālie laikraksti “Rēzeknes Novada Ziņas”, “Vietējā Latgales Avīze”, “Ludzas Zeme”, “Vaduguns”, “Ezerzeme”,  “Latgales Laiks” un Latvijas laikraksti “Diena”, “Latvijas Avīze”, ”Латвийские вести “, “МК – Латвия”.

 

     Kā redzams, abonētās periodikas klāsts tematiski ir ļoti dažāds, mēs ceram, ka ikviens lasītājs atradīs savām interesēm visatbilstošāko lasāmvielu.

 

     Laipni gaidīti RCB lasītavā!