Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

    2022. gada 7. janvārī, mēneša pirmajā piektdienā, Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 31 jaunu grāmatu, piedāvājumā literatūra dažādām lasītāju gaumēm un kategorijām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Mazie  lasītāji Kristīnas Olsones grāmatā “Spoku mājiņas noslēpums” varēs izlasīt baisu Ziemassvētku stāstu. Kādu dienu, kad gaudo vējš un virpuļo putenis, tēvocis Baltsars māsām Albai un Ellenai parāda vecu miniatūru koka mājiņu. Naktīs tajā dzirdamas balsis, turklāt mājiņas mazajā krāsnī kāds ir iekūris uguni. Kā norisināsies notikumi Zvaigžnu ielejā, kurp abas māsas devušās ciemoties pie tēvoča Baltsara, varēs uzzināt šajā grāmatā.

 

     Skolas vecuma lasītājiem piedāvājam izlasīt Dzintara Tilaka grāmatu “M+A: skolas vecuma romāns”, kura stāsta par kādu 6. klases zēnu, kurš vēlas rīkoties kā pieaugušais. Iespējams, ka īsti godavīri savos zēna gados ir bijusi tieši tādi – pārgalvīgi un gatavi riskēt, kā arī gatavi izdomāt viltības, ja tas ir nepieciešams. Sekojiet līdzi Marta Meniņa piedzīvojumiem, lasot šo grāmatu!

 

     Klajā nākusi vēsturnieka Zigmāra Turčinska grāmata "Ziemeļlatgales Neatkarības vienība", kas noteikti būs interesanta vēstures cienītājiem. Vēsturnieks Zigmārs Turčinskis savu jaunāko pētījumu ir veltījis pretošanās kustībai pret padomju okupāciju Latvijā, kas ir dokumentos un liecībās balstīts stāsts par šīs nacionālo partizānu organizācijas izveidi, darbību un bojāeju, vēstot arī par citām apkārtnes grupām.

 

     Pētera Mulina un Pētera Nīstrema aizraujošais debijas kopdarbs “Pēdējā dzīvība” ir pirmā grāmata jaunā skandināvu detektīvromānu sērijā, kuras galvenais varonis ir zviedru izcelsmes FIB aģents Džons Aderlijs, kurš iefiltrējies nigēriešu narkotiku kartelī, taču pēc negaidītiem un spraigiem pavērsieniem sašauts pamostas Baltimoras slimnīcas palātā, kur blakus gultā guļ viņa šāvējs…  Vēlāk Džons sāk strādāt policijas nodaļā, kas pārskata tā saucamās “aukstās lietas”, to atjaunotajā izmeklēšanā viņš iesaistās ar pilnu jaudu. Romāna darbība ne mirkli neapstājas, tā traucas pilnā ātrumā līdz pat pēdējai lapai.

 

     Māras Vildes grāmata “Miers mājās” atklāj attiecību greizos spoguļus, kuros dzīves laikā ielūkojas visi. Autore atmasko postošas un slimīgas attiecības, analizē cēloņus un piedāvā risinājumu, grāmatā tipiskās problēmsituācijas komentē Latvijā pazīstami psihoterapeiti. Izlasot grāmatu, uzzināsiet arī to, kā mēs izvēlamies partneri un cik postošas ir gaidas „Tagad dari mani laimīgu!” Šī grāmata ir paredzēta plašai lasītāju auditorijai, gan astoņpadsmit, gan astoņdesmit gadus veciem lasītājiem.

 

     Jaunākais Zanes Zustas darbs “Tauriņa spārnu vēzieni” ir ievelkošs stāsts ar negaidītiem pavērsieniem, kurš stāsta par Jasmīnu, kuras dzīve ne tikai no ārpuses šķiet apskaužama, bet ir patiesi harmoniska un piepildīta. Viss būvēts uz drošiem savstarpējas uzticēšanās un mīlestības pamatiem, tāpēc ir grūti saprast, kā palaists garām brīdis, kad tajos iemetās trupe.

 

     Savukārt franču rakstnieces Fransuāzas Sagānas daiļrades cienītājiem šoreiz piedāvājam stāstu “Visos sirds nostūros”, kurš atklāj Ludovika Kresona dzīves negaidītos pavērsienus. Visiem par pārsteigumu, brīnumainā kārtā izdzīvojis pēc autoavārijas un divus gadus aizvadījis dažādās veselības uzlabošanas iestādēs, viņš ir atgriezies mājās, lai turpinātu atlabšanu ģimenes īpašumā. Tur jāsastopas ar tēva vienaldzību un sievas nicinājumu, viņš cieš no vientulības, atstumtības un vilšanās, tomēr viss mainās līdz ar viņa elegantās un inteliģentās sievasmātes ierašanos.

 

     Arno Jundze par savu  grāmatu “Vienīgais liecinieks” saka: “Rakstīju trilleri, bet sapratu, ka pandēmijas laikam nepiestāv klasiskās žanra shēmas. Tāpēc trilleris šoreiz pārvērtās par pandēmijas laika pasaku”. Grāmatas varonis Džo ir valdonīgs, sabiedrībā populārs četrdesmitgadnieku paaudzes pārstāvis, kuram šķiet, ka pasaule griežas ap viņu. Viņš dodas uz Viļņu, kur no drauga īrētā dzīvoklī raksta skandalozu grāmatu par sabiedrības krējuma duļķaino dzīvi. Nejaušs vienas nakts romāniņš ar kādu dīvainas uzvedības jaunkundzi viņa sirdij liek kūleņot cerību taureņiem. Dažādu apdullinošu vielu, pikantēriju un jūtu pārņemtais vīrietis pat nepamana, kā tiek ierauts noziedzīgu notikumu virpulī. Viņa atgriešanās realitātē ir skarba. Kā tas notiek? Par to lasiet šajā grāmatā!

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.