Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2021. gada 9. līdz 23. septembrim Rēzeknes 2. bibliotēkā apskatāma izstāde  “Skolotājam un rakstniekam Antonam Rupainim – jubileja”.

 

     Tajā var iepazīties ar vairākām autora grāmatām. Pazīstamākās no tām – romāns “Tauta grib dzeivōt” un luga “Dzymtā zemē”, kuru bija iestudējis arī Rēzeknes Tautas teātris.

 

     Latgales rakstniekam, pedagogam un sabiedriskajam darbiniekam Antonam Rupainim šogad aprit 115 gadi. Viņa dzimtās mājas atrodas Rēzeknes novada Lendžu pagasta “Pūriskos”, kur par kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu rūpējas viņa brāļameita Genovefa Rupaine.

 

     Paldies šai entuziasma pilnajai sievietei, kura bija iegriezusies Rēzeknes 2. bibliotēkā un papildināja izstādi ar A. Lukareca gleznoto A. Rupaiņa portretu, vairākiem žurnālu numuriem un fotoalbumu, kurā skatāmas atjaunotās dzimtas mājas.

 

     Apmeklējot bibliotēku, ielūkojies izstādē un uzzini vairāk par A. Rupaiņa dzīves gājumu un daiļradi. Kā vienmēr izstādē eksponētās grāmatas ir iespējams rezervēt un arī paņemt lasīšanai mājās. Bibliotēka gaida ciemos!