Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Marts ir laiks, kad aizvien aktīvāk sevi pieteic pavasaris. Uzzied pirmās pavasara puķes, kokos parādās lapas.

 

     Par aizraujošo koku dzīvi var uzzināt Pētera Vollēbena grāmatā „Vai dzirdi, kā koki runā?”, savukārt „Mana pirmā dabas grāmata” būs ne vien interesants ceļojums dabā, bet arī labs palīgmateriāls dabas mācības stundās sākumskolā. 

 

     Dāvida Vikmaņa grāmatas „Roņpils” darbības vide ir purvs, un stāsts vēsta par bērnu dzīvi nelielā ciemā meža vidū. Kādu dienu klasē uzrodas Juhans, kuru redz tikai dvīņu māsas Tīne un Bīne. Jaunā drauga aicinātas, meitenes dodas ciemos uz purvu… Skolēniem fabulu žanru apgūt palīdzēs grāmata „Latviešu fabulas lieliem un maziem”.

 

     Papildinājums šoreiz ir vairākām grāmatu sērijām. Tā lasītāji var sekot līdzi Lases un Majas turpmākajām detektīvgaitām grāmatā „Velosipēdu noslēpums”, jauni piedzīvojumi gaida arī mazo pūķi Kokosriekstu grāmatā „Mazais pūķis Kokosrieksts un džungļu dārgumi”, klanu kaķi dodas vēl nebijušā ceļojumā grāmatā „Klanu kaķi. Pusnakts”, kura aizsāk klanu kaķu stāsta otro ciklu. Jauna grāmata ir arī kapteiņa Apakšbikša sērijā, tā ir „Supervaronis kapteinis Apakšbiksis un sensacionālā sāga par lielo Smirduli”

 

     Mazākajiem lasītājiem ir sarūpētas vairākas bilžu grāmatas. „Sniegavīra Ludviga laime” stāsta par kāda sniegavīra karstāko vēlēšanos un ceļu uz tās piepildījumu, savukārt grāmatā „Visu dienu labiņi” Oskars un Lēne nolemj vienu dienu būt labiņi un izdarīt visus darbiņus, lai sagādātu vecākiem prieku, kad viņi pārradīsies mājās. 

 

     Psihologa Kārla Jūhana Forsēna-Ērlina grāmata „Brašais Moriss. Nedēļa kājām gaisā” palīdzēs bērniem tikt galā ar sarežģītām situācijām bērnudārzā un sākumskolā, grāmatā ir arī padomi, kā ar to strādāt vecākiem un pedagogiem. Krāšņā Sonjas Danowski grāmata „Teātris kaimiņos” vēsta par bērnu savstarpējām attiecībām un māca iejūtību.