Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jūnijs Bērnu bibliotēkā ienāk ne vien ar jāņuzālēm, bet arī ar jaunām grāmatām.

 

     Ir pagājis kāds laiks, kopš seši kaķi devās ceļā, lai glābtu savus klanus. Nu viņi atgriežas mājās un kalnos sastop līdz šim nepazītu savvaļas kaķu cilti ar tumšu noslēpumu… un pareģojumu, kas klanu kaķiem jāpiepilda. Vai klanu kaķiem izdosies atgriezties pie saviem klaniem? To lasi jaunajā Ērinas Hanteres grāmatā „Klanu kaķi. Mēnesnīca”.

 

     Sallas Simukkas grāmata „Ieslēdz gaismu. Izslēdz gaismu” ir lasāma no abām pusēm. Tajā ir desmit skaisti un desmit šausmīgi stāsti par gados jauniem cilvēkiem. Par pirmo mīlestību, par sevis izzināšanu, par to, ka vienu un to pašu situāciju cilvēki var izdzīvot pavisam atšķirīgi.

 

     Somu rakstnieces māsas – Sinika un Tīna Nopolas grāmatās „Salmenīte, Čībiņa un ērmīgais eņģelis” un „Salmenīte, Čībiņa un negantais skolasbērns” stāsta par lielās un mazās māsas piedzīvojumiem. Salmenīte jau mācās skolā, un Čībiņa gan garlaikojas, gaidot lielo māsu, gan izdomā dažādas draiskulības.  

 

     Tūtiki Tolonenas grāmata „Auklīte – bubulis” ir oriģināla, svaiga un prasmīgi uzrakstīta. Tā ir jautra un smieklīga, taču liek arī domāt par nopietno – par briesmām un bailēm. Anetes Shāpas grāmata „Lampiņa” ir tulkota vairākās valodās un izpelnījusies nozīmīgākās literārās balvas Nīderlandē. Lampiņa ir bākas uzrauga meita, un viņa katru vakaru iededz bākas tornī uguni, taču kādā vētrainā naktī ir izbeigušies sērkociņi un viss noiet greizi…

 

     Skudriņa Kāpēcīte turpina iepazīties ar dažādām sīkbūtnēm Rasas Dmučovskienes grāmatā „Skudriņa Kāpēcīte. 2.grāmata”. Savukārt mazais pūķis Kokosrieksts sastopas ar īstiem vikingiem un atrod vikingu vadoņa Ērika zelta dzeramkausu Ingo Zīgnera grāmatā „Mazais pūķis Kokosrieksts un stiprie vikingi”.

 

     Jaunajiem detektīvmīļotājiem ir sagādātas divas aizraujošas bērnu detektīvu grāmatas – Mika Kerenena grāmatā „Rēgs uz divriteņa” pie darba atkal ķērušies Zupasciema jaunie detektīvi. Šoreiz viņi risina sarežģītu lietu – kurš ir tas rēgs uz divriteņa, kurš zog slavenu dizaineru somas? Annas Starobiņecas grāmatā „Plēsēja tiesības” Tālmeža policijas Vecākais Āpsis un viņa palīgs Āpškāns izmeklē kādu noziegumu, kas ir noticis tuvīnā Medniekciemā. Kurš īsti nogalina vistas – lapsa, Ņina Palma vai tomēr kāds cits?

 

     Vecākiem un skolotājiem sarunai ar bērniem par to, kā viņi jūtas un kā rīkoties situācijās, kad kāds nodara pāri, noderēs Evas Madejskas grāmata „Karalis” un sērijas „Kāpēc? Kādēļ? Kā tā?” grāmata „Nobijušies, dusmīgi, laimīgi”. Savukārt mūzikas nodarbībām noderēs novadnieces Leontīnes Apšenieces un Lailas Ābolas grāmata „Dziesmiņas par valodiņu”.

 

     Svinam vasaras saulgriežus un nāciet pēc jaunajām grāmatām!