Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2019. gada 16. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 24 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     D. Zigmontes romānā “Pavasara krustceles” rīdziniece Maruta satiek lauku puisi Haraldu, un pamazām jauniešu starpā uzplaukst siltas jūtas. Tomēr dzīve met viņiem izaicinājumu, jo abu ģimenes līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu nokļuvušas konfliktā – Marutas tēvs vēlas atgūt dzimtas mājas Mežalesiņus, kurās padomju laikā iemitinājusies un jau gadiem saimnieko Haralda ģimene. Vai ar Haralda un Marutas mīlestību pietiks, lai samierinātu abas ģimenes?

 

     D. Šadres detektīvromāna “Sens attēls” galvenā varone ir Laine Eglīte, kura nesen uzsākusi darbu izdevniecībā un jau kopš pirmās dienas jūt priekšnieka simpātijas. Abu starpā uzvirmo kaislība, jūtas un mīlestība. Taču pavisam drīz laime sev līdzi atnes dažādus sarežģījumus, vilšanās un pārsteigumus, atklājot skaudrus un traģiskus likteņus, kurus apvieno kāds tumšs noslēpums un draud iznīcināt jauno mīlas stāstu. Kas īsti notika liktenīgajā dienā pirms 30 gadiem, kad nomaļā ciemā tiek nogalināta jaunā māmiņa Dace?

 

     V. Lācītis savā pirmajā stāstu krājumā “Sekss un vardarbība” paviesojas pansionātā, praidā, Ņūmeksikas tuksnesī, Velsā, Oksfordā, pie latviešu literātiem un pat pie Londonas kriminālajām aprindām…

 

     Amerikāņu rakstnieces M. Mirandas spriedzes romānā “Perfektā svešiniece” talantīgā žurnāliste Lija Stīvensa sava skandalozā raksta dēļ zaudē darbu un vēlas atstāt Bostonu, lai sāktu visu no nulles. Nejauši sastaptā draudzene Emija, kura tikko piedzīvojusi sāpīgu šķiršanos, piedāvā abām kopā pārcelties uz kādu provinces pilsētu. Lija varētu pasniegt literatūru vietējā skolā, un Emija varētu aizmirst bijušo. Tas būtu labākas dzīves sākums viņām abām. Tomēr viss nenotiek tik gludi, kā plānots. Neilgi pēc pārvākšanās pie ezera tiek atrasta smagi savainota sieviete, kas ir pārsteidzoši līdzīga Lijai. Pēc pāris dienām pazūd Emija. Sākas dīvainu notikumu virkne, kurā Lija saprot, ka varbūt nemaz nav pazinusi savu draudzeni.

 

     Japāņu rakstnieka H. Murakami grāmatā “Vīrieši bez sievietēm” apkopoti septiņi stāsti, kuros autors ar viņam raksturīgo vērīga novērotāja talantu atainojis dažādu vīriešu dzīvi. Tie ir vīrieši, kuri dažādu apstākļu dēļ ir zaudējuši sievietes.

 

     Angļu rakstnieces S. Montefjores romāns “Greisijas kārdinājums” stāsta par sapņiem, kuri mēdz piepildīties tad, kad cerības jau zudušas, par mīlestību, kurai nav noilguma, un ģimeni, kura turpina sildīt arī tad, kad šķietami ir zaudēta.

 

     Jaunumos šoreiz arī K. Račko svaigākais romāns “Samaitātā”.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. februārī.

 

Līdzīgi raksti