Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 2. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 50 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Grāmatā “Viņš. Veiksmīga vīrieša apģērbs” modes eksperte, stiliste Sabrina Bamstede un lietišķā stila speciāliste Rita Erdmane piedāvā vērtīgu informāciju, kas ikvienam vīrietim palīdzēs radīt neatkārtojamu un nevainojamu vizuālo tēlu, izmantojot tradicionālos garderobes elementus – uzvalku, kreklu, kaklasaiti un pieskaņotus aksesuārus. Papildus tam autores sniedz noderīgus padomus par vakara garderobi, apģērbu kopšanu, apavu un virsdrēbju izvēli, stāstījumu papildinot ar interesantiem modes vēstures faktiem.

 

     Fitnesa trenere Paula Freimane pavārgrāmatā “Zelta sastāvdaļa” izaicina lasītāju sākt gatavot veselīgāk, iekļaujot katrā ēdienā zelta sastāvdaļu. Grāmatā apkopotās receptes ir sadalītas piecās grupās ‒ brokastu, pusdienu, vakariņu receptes, kā arī deserti un dzērieni. Pagatavojot vienu ēdienu no katras grupas, iespējams nodrošināt sabalansētu ēdienkarti visai dienai.

 

     Grāmatā “Izaugt” Mišela Obama, ASV pirmā lēdija afroamerikāniete, atklāj, kāda pieredze un notikumi ir veidojuši un slīpējuši viņas personību. Tas ir sirsnīgs stāsts par bērnību Čikāgas Dienvidu pusē, jurisprudences studijām un sekmīgu karjeru, mīlestību pret Baraku, bērnu audzināšanu, kā arī par dzīvi Baltajā namā.

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumu krājumā Gunitas Krilovas pirmā grāmata “Driftā tikai lēdijas”, kura ir izraisījusi potenciālo lasītāju interesi jau pirms parādīšanās grāmatnīcu plauktos, jo autore ir pazīstama TVNET blogere, kas savā blogā “Galopā uz augstpapēžiem” apraksta katrai trīsdesmitgadniecei (un ne tikai) labi saprotamas situācijas un problēmas. Tās arī kļuvušas par pamatu jaunajam romānam.

 

     Jaunākajā Māra Bērziņa romānā “Aizliegtais pianīns” galvenā darbības vide ir bērnudārzs, taču rakstnieka vēlīgi dzēlīgais skats tver arī Cibānu ģimenes – deputātes Lindas un mākslinieka Induļa – ikdienu, Saeimas aizkulišu spēles, ielūkojas departamentu, policijas un citu iestāžu birokrātijas gaiteņos.

 

     Eleonoras Trojas (Eleonora Troja kopš 2005. gada ir divu autoru komanda: Inga Gorbunova un Dana Sinkeviča) romānā “Savu komētu nedzird” viņas ir trīs – Bella, Stella un Karlīna – jaunas, mūsdienīgas rīdzinieces. Katra ar savu rūpīgi kopto tēlu, ko redz kolēģi un apkārtējie, katra ar savu sāpi, par kuru zina tikai viņa viena un vēl abas tuvākās draudzenes. Viņas visas vēlas būt laimīgas. Krītot komētai, viņas izsaka katra savu vēlēšanos...

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. janvārī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti