Medijpratība

     Šodien neviens vairs neapšauba to, ka digitālās tehnoloģijas ir ienākušas un mainījušas teju ikviena cilvēka dzīvi.

  

     Viena no Eiropas Komisijas izvirzītajām prioritātēm laika periodam no 2019. līdz 2024. gadam ir “Digitālajam laikmetam gatava Eiropa”.

 

     Pašreizējā situācija ar Covid-19 pandēmiju ir pierādījusi, cik svarīgi mūsu dzīvei ir kļuvuši digitālie rīki un risinājumi, jo digitālās prasmes palīdz sabiedrībai un ekonomikai, sekmē attālināto darbu, seko vīrusa izplatībai un paātrina zāļu un vakcīnu izstrādi.

 

     Ne mazāk svarīgi šodien ir būt arī medijpratīgam, lai milzīgajā informācijas gūzmā varētu atrast objektīvu un vērā ņemamu informāciju, atpazīt maldinošas un melīgas ziņas. Ar medijpratību saprotam cilvēku prasmi lietot medijus, meklēt un analizēt informāciju, attīstīt kritisko domāšanu, pamanīt melus.

 

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka projekta “Europe Direct Austrumlatgale” ietvaros 29. septembrī plkst.15.00 aicina uz tiešsaistes pasākumu (platforma MS Teams) “Medijpratība kā digitālā laikmeta izaicinājums”, kura laikā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas docente, Dr.sc.comm., Mg.philol. Sandra Murinska stāstīs gan par to, kādai jābūt komunikācijai publiskajā telpā, gan par satura veidošanu digitālajā vidē un komunikācijas ētiku.

 

     Interesentus aicinām pieteikties pasākumam, zvanot pa tālruni 64622061 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norādot savu e-pasta adresi, uz kuru tiks nosūtīta saite pasākuma pieslēgumam. Lūdzam pieteikties līdz 29. septembra plkst. 10.00.