Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 14. novembrī Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notika Krēslas stundas lasījums. Šī pasākuma mērķis – popularizēt Ziemeļvalstu literatūru un kultūru. Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļas organizatori aicināja uz kopīgo lasīšanu par dabu Ziemeļvalstīs.

 

     Telpā bija uzburta īpaša Latvijas dabas atmosfēra. Sveču gaismā tika lasīts fragments no romāna „Zuša evaņģēlijs”, kuru sarakstījis zviedru rakstnieks Patriks Svensons. Fragmentu lasīja bibliotekāres un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 10. un 11. klases skolnieces. Liels paldies par dalību lasījumā Esterei Lempai, Katrīnai Kambalai, Martai Litvinovai un Sintijai Gražulei!

 

     Pasākuma dalībnieces uzzināja, ka grāmata „Zuša evaņģēlijs” ir par to, kā zutis saved kopā tēvu un dēlu un kā zuša dzīves noslēpumu var pielīdzināt cilvēka dzīvei. Tas ir vēstījums par izcelsmi, likteni, par to, kā nodzīvot dzīvi, un par neizbēgamo un grūti pieņemamo nāvi.

 

    

 

     Pasākuma otrajā daļā varēja aplūkot fotogrāfijas, kurās fiksēti Norvēģijas, Dānijas un Somijas skaistie, pasakainie un burvīgie skati. Liels paldies bibliotēkas lietotājam Dainim un kolēģēm Sanitai un Rutai par fotogrāfijām no viņu personīgā arhīva!

 

     Pasākuma dalībnieki varēja apskatīt arī Ziemeļvalstu literatūras nedēļai veltītu tematisku grāmatu izstādi „Daba Ziemeļvalstīs”. Izstādē bija eksponētas gan daiļliteratūras grāmatas, kuras caurstrāvo mīlestība pret ziemeļu dabu, gan nozaru literatūra par dabu ziemeļvalstīs.

 

     Krēslas stundas lasītājas nobaudīja piparmētru tēju ar medu, ābolu un aveņu ievārījumu, ābolus, kā arī pašceptu ābolu pīrāgu. Pasākuma noslēgumā dalībnieces izlasīja latviešu tautasdziesmas par Latvijas skaisto dabu. Katrai valstij ir sava burvība, bet Latvijas daba ir skaista visos gadalaikos!

 

    Pasākuma fotomirkļus iespējams apskatīt šeit.