Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā 2017. gadā ir pieejams 101 periodiskais izdevums. Laikraksti un žurnāli ir latviešu un krievu valodā, divi žurnāli – vācu valodā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad jaunākie žurnālu numuri ir izmantojami uz vietas lasītavā, savukārt vecākos izdevumus var ņemt lasīšanai mājās. Laikrakstus gan var lasīt tikai lasītavā uz vietas. Šogad plašajam periodikas piedāvājumam klāt nākuši daži jauni žurnāli un laikraksti. Piedāvājam nelielu ieskatu.

 

     Reizi nedēļā (trešdienās), saņemam laikrakstu “Ievas Padomu Avīze”, kurā lasītāji var smelties labākos padomus, kā paveikt attiecīgās nedēļas darbus mājā, dārzā un virtuvē, kā arī gūt informāciju par dažādiem sociāliem un sadzīves jautājumiem. Laikrakstā tiek publicēti arī privātpersonu sludinājumi.

 

     Vīriešu auditorijai piedāvājam jaunu žurnālu “9VĪRI”. 144 lapaspušu biezais izdevums  ir vīriešu piedzīvojumu, hobiju, sporta un adrenalīna žurnāls. Tā devīze: “Vīri var visu!”. Žurnāla būtību atklāj atslēgvārdi: spēks, vīrišķība, nauda, gudrība, harizma, drosme, risks, sasniegumi, peļņa, piedzīvojumi, medības, makšķerēšana, ceļojumi – viss, ko varat savā iztēlē attiecināt uz īstu vīrieti.

 

     Šogad izdevniecība “Kultūra” ir sākusi izdot jaunu žurnālu “Literatūra. Teātris. Kino”, kas ietver aktuālāko par jaunākajām latviešu grāmatām, teātra izrādēm un filmām, kā arī populārzinātniskus rakstus un intervijas, jau pieredzējušu un pavisam jaunu autoru darbus un fragmentus. Šāda izdevuma, kurā vienkopus pieejama informācija par vairākiem mākslas žanriem, ilgu laiku Latvijā nav bijis, un jaunā žurnāla veidotāji vēlas aizpildīt šo nišu.

 

     Savukārt tiem, kas mīl rosīties virtuvē, piedāvājam žurnālu “Mājas Virtuve”. Tas ir izdevums par praktiskām un viegli pagatavojamām maltītēm ikdienai ar daudzveidīgām, garšīgām un veselīgām idejām visai ģimenei.

 

     Krievu valodā šogad pirmo reizi lasītājiem piedāvājam žurnālus “О чем врачи не говорят” un “Загадки истории”.

 

     Pilnu 2017. gadā RCB lasītavā abonētās periodikas sarakstu var aplūkot RCB mājas lapā. Esam pārliecināti, ka šajā bagātajā piedāvājuma klāstā sev interesējošo atradīs ikviens! Atgādinām, ka žurnālu lietošanas termiņā ir tāds pats kā grāmatām – divas nedēļas.

 

     Katra mēneša pēdējā darba diena ir atlaižu diena lasītājiem, kuri nav laicīgi nodevuši žurnālus un grāmatas. Lasītājiem, kuri šajā dienā ieradīsies bibliotēkā un nodos grāmatas, kavējuma soda nauda netiks iekasēta. Mēneša pēdējā bibliotēkas darba dienā ir iespējams atjaunot bibliotēkas abonementu arī tiem lasītājiem, kuri nav varējuši nomaksāt soda naudu par laikus nenodotajām grāmatām. Vienīgais noteikums – šajā dienā jāatnāk uz bibliotēku.

 

     Uz tikšanos bibliotēkā!