Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     28. augustā plkst. 16.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notiks stāstu pēcpusdiena, kurā piedalīties aicināti Latvijas Tautas frontes dalībnieki un iedzīvotāji, kuri bijuši klāt Trešās atmodas laika notikumos un ir gatavi dalīties ar savām atmiņām.

 

     Stāstītās atmiņas tiks dokumentētas video un nonāks muzeja, bibliotēkas, arhīva krājumā, bet atsevišķi stāstu fragmenti tiks izmantoti skolēniem paredzēta izglītojoša video stāsta veidošanā.

 

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka, iesaistoties UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas veidotajā iniciatīvā „Stāstu bibliotēkas”, regulāri rīko tikšanās ar mērķi vienot dažādu paaudžu cilvēkus un iedzīvināt dažādas tematikas stāstu stāstīšanas tradīcijas Latvijas bibliotēkās.

 

     Paziņot par savu dalību stāstu pēcpusdienā un iegūt sīkāku informāciju par organizatoriskajiem jautājumiem iespējams pa tālruni 64622061, pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai ienākot bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 81/5, Rēzeknē) un sazinoties ar Rutu Suseju, vecāko bibliogrāfi, stāstu pēcpusdienas vadītāju.

 

     Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstīto projektu „Laipu liekot. Latvijas Tautas frontei – 25” īsteno Latgales Kultūrvēstures muzejs un tā sadarbības partneri – Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvalde, Rēzeknes novada Izglītības pārvalde, Rēzeknes zonālais Valsts arhīvs, Rēzeknes pilsētas Centrālā bibliotēka. Projekts aktualizē Latvijas Tautas frontes darbību un Trešās atmodas laiku Rēzeknes pilsētā un Rēzeknes novadā, nepieciešamību dokumentēt un saglabāt kultūrvēsturisko, dokumentāro un mutvārdu mantojumu, novērtēt tā lietderības un pēctecības nozīmību mūsdienās.

 

Informāciju sagatavoja
Inese Ločmele,
Latgales Kultūrvēstures muzeja muzejpedagoģe, projekta vadītāja