Foto: E. Pinka

     Iesākot darba cēlienu 2016. gadā, Maltas pagasta bibliotēka kopā ar rotaļu lācēnu Vinniju Pūku pulcināja ciemos draugus. Tie bija Maltas vidusskolas pirmo klašu skolēni, kuri pirmo reizi kolektīvi apmeklēja Bērnu literatūras nodaļu.

 

     Šogad Alana Aleksandra Milna lācītim Vinnijam Pūkam apritēja 90 gadi. Lācītis ir vairākās lasītāju paaudzēs iecienīts, iemīļots, pasaulē slavens bērnu grāmatu tēls. Kristofers Robins, kas ir viens no piedzīvojumu varoņiem un nosaukts par godu rakstnieka dēlam, mīlēja rotaļlietas, īpaši lācīti. Plīša lācītis gribēja vārdiņu, un Kristofers to nosauca par Vinniju Pūku. Tā sākās neparastie Vinnija Pūka un viņa draugu piedzīvojumi.

 

     Apciemojot Vinniju Pūku dzimšanas dienā Maltas bibliotēkā, bērni iepazinās ar bibliotēku, apskatīja telpas, plauktus ar grāmatām, žurnāliem, galda spēlēm. Īpaša uzmanība tika pievērsta 1. klases skolēniem atbilstošām grāmatām.

 

     Pēc tam bērni satika Gudro Pūci, kurai ir daudz grāmatu. Tās viņa lasa sev un citiem. Viņa vienmēr gaida bērnus, kuri mīl grāmatas un ir čakli grāmatu lasītāji. Goda vietā, kā jau dzimšanas dienas gaviļnieks, bērnus gaidīja lācītis Vinnijs Pūks ar atbilstošām viņa piedzīvojumu grāmatām un saviem draugiem.

 

     Kādi tad ir bijuši lāča piedzīvojumi un kas šajās grāmatiņās notiek? Protams, daudzi zina šos brīnišķīgos piedzīvojumus, bet daudzi bērni tos iepazīs, lasot šīs grāmatas. Pasākuma dalībnieki kopā ar Gudro Pūci noskaidroja, kas ir Vinnija Pūka draugi, kurš ir vislabākais draugs, kur viņi visi dzīvo, kas Vinnijam vislabāk garšo un kāpēc viņam patika iet ciemos.

 

     Pasākuma gaitā bērni rakstīja apsveikumu Vinnijam Pūkam, vēlēja daudz laimes dzimšanas dienā. Šķiet, tas viņiem izdevās, jo arī bērniem vismīļākie svētki ir dzimšanas diena, kad visi sveic un ir daudz dāvanu.

 

 

     Tika spēlētas spēles, kurās bērni pielietoja savas maņu spējas. Viena no tām bija tīģera jaunā spēle, jo viņam jautrās lietas padevās vislabāk. Bērniem vajadzēja ar aizsietām acīm izvēlēties un atpazīt kādu priekšmetu, pielikt ēzelītim Īā pazaudēto asti, lai tas nebūtu bēdīgs.

 

     Jautrību, kā jau dzimšanas dienas pasākumā, sagādāja rotaļa „Dipu dapu lācis nāk” un Vinnija Pūka vislielākā kāruma – medus – baudīšana. Domājams, ka pasākums bija izdevies un patika gan bērniem, gan lācītim Vinnijam Pūkam.

 

     Atvadoties līdz nākamajai reizei, bērni izvēlējās grāmatas lasīšanai mājās, tostarp arī vēl nezināmos lācēna un viņa draugu piedzīvojumus.

 

     Bibliotēkas kolektīvs teic paldies mazajiem lasītājiem un viņu skolotājām par bibliotēkas apmeklējumu un piedalīšanos pasākumā. Arī tiem, kuri bija iepriekš, gada sākumā, un priecājās par Ziemassvētku vecīšu karnevālu. Bibliotēka gaidīs ciemos arī pārējos.

 

Informāciju sagatavoja
Elvīra Pinka,
Maltas pagasta bibliotēkas bibliotekāre