Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 16. septembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements papildināts ar 33 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Ilses Sanas grāmatā “Aci pret aci ar kaunu” iekļauti praktizējošas psihoterapeites padomi, kas balstīti uz reālu cilvēku pieredzi, testi, ar kuru palīdzību noteikt kauna iespaidu savā dzīvē, kā arī vingrinājumi, lai atbrīvotos no kauna un rastu harmoniju. Izmantojiet grāmatu, lai atgūtu empātiju pret sevi!

 

     Dženas Sinsero grāmata “Sasodīti lieliski ieradumi” piedāvā strukturētu plānu, kā 21 dienas laikā aizstāt nevēlamus ieradumus ar labiem, noteikt sev veselīgus ierobežojumus un izveidot rīcības plānu jaunu mērķu sasniegšanai. Autorei ir pārsteidzošs skatījums uz ieradumu veidošanās procesu. To izprotot, iespējams pārvarēt šķēršļus, kuru dēļ izgāzušās daudzas apņemšanās. Savā neatkārtojami ironiskajā, tiešajā un neticami motivējošajā stilā viņa paskaidro, kā dzīvot tādu dzīvi, kādu vienmēr ir gribējies.

 

     Demogrāfisko rakstu apkopojums “Okupācijas varu radītie demogrāfiskie zaudējumi Latvijā 1939.-1990.” tapis, izstrādājot darbu ar mērķi sagatavot apkopojumu par okupācijas varu radītiem iedzīvotāju zaudējumiem attiecīgajā laika periodā. Kā zināms, PSRS okupācijas režīms slēpa veikto represiju rezultātā notikušās izmaiņas iedzīvotāju skaitā, struktūrā, dinamikā, laikā utt. 

 

     Kā vienā cilvēkā var sadzīvot alkoholiķis un darbaholiķis? Un kāpēc mirušais nav apglabāts kapos, bet dārzā? Arnolda Auziņa romāna “Kā saķemmēt ezi?” sižets iesaista lasītāju līdzidomāšanā, un katrs rod atbildi pēc savas dzīves pieredzes un morāles principiem. Kāpēc zēns salīdzināts ar ezi? Spurainais un ne­pakļāvīgais pusaudzis ir ar tikpat asām adatām, tikai tās nav redzamas…

 

     Danutas Butrimas romāna “Varžu princis” varonei Katrīnai, dodoties uz labākās draudzenes kāzām, sanāk nepatīkams starpgadījums veikala stāvlaukumā. Ierodoties muižā, kur plānotas svinības un arī pirmskāzu ballīte, viņai tieši pie kājām nokrīt smaga vāze, bet tajā pašā vakarā bārā atklājas, ka vīrietis, ar kuru viņa sastrīdējusies par autovadīšanas niansēm, arī ir viens no kāzu viesiem. Un tas vēl ir tikai pats sākums dīvainākajām kāzām, kādas jelkad pieredzētas…

 

     Tautā iemīļotā aktiera un režisora Zigurda Neimaņa romāns “Dubultportrets” ir autora ir debija lielajā prozā. Tajā tiek atklāts kādas slepkavības izmeklēšanas process. Darbā ir divas galvenās personas – pensionēts izmeklētājs Pauls Ezerlīcis, saukts par Sapalu, un noziedznieks, iespējamais slepkava, bijušais bērnunama audzēknis Arturs Kaminskis jeb Džīno. Autors pamīšus apraksta Sapala un Džīno dzīvi pēc tam, kad ir konstatēts noziegums – kādā mazpilsētā ir nogalināta pastniece un autobusa šoferis. Paralēli kriminālajai intrigai lasītājam ainu pēc ainas atklājas abu varoņu pagātne.



Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. oktobrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās. 

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti