Notiks izstādes “Mana paralēlā pasaule 3” atklāšana

     2023. gada 18. decembrī plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notiks Guntas Bites trešās liriski gleznieciskās izstādes “Mana paralēlā pasaule 3” atklāšana. 

 

     Izstādē būs apskatāmas uz dažādiem materiāliem gleznotas gleznas ar mākslinieces dzeju. Gunta Bite ir vairāku grāmatu autore un Braila jeb neredzīgo raksta speciāliste, taču šoreiz apmeklētāji viņu iepazīs kā mākslinieci.

 

     Gunta Bite ir Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Braila raksta nodaļas vadītāja, kura 27 gadus darbojas grāmatu pielāgošanas jomā neredzīgajiem. Pēdējo triju gadu laikā viņas rokās papildus Braila rakstam atrodas krāsu palete. Gleznojot Guntai izdevies tikt pāri depresijai, panikas lēkmēm, tuvinieku zaudējuma sāpēm, pazemojumam, bailēm no nezināmā un slimības izraisītai nolemtības sajūtai. To visu viņa ir izvilkusi no sevis un atdevusi krāsām.

 

     Pati māksliniece par izstādi saka: “Esmu ļoti emocionāls cilvēks, tāpēc arī manās gleznās ir redzamas dažādas sajūtas. Tajās ir gan reāli personāži, gan abstrakcijas, kurās slēpjas krāsās izteiktas emocijas. Izstādes mērķis ir parādīt, ka ikvienā cilvēkā mīt labais un ļaunais, laimīgais un skumjais, stiprais un vājais. Ka tas ir pilnīgi normāli. Gleznas ir mana paralēlā pasaule, kurā varu justies es pati, nebaidoties no sabiedrības nosodījuma vai pārgudrām pamācībām. Mums katram ir tāda pasaule, taču ne katram mēs ļaujam tajā ieskatīties.”

 

     Rēzeknes Centrālā bibliotēkā aicina uz Guntas Bites liriski glezniecisko izstādi “Mana paralēlā pasaule 3”, kas bibliotēkas lasītavā, Atbrīvošanas alejā 81, būs apskatāma no 18. decembra. Izstādē iekļautas vairāk nekā 20 uz dažāda materiāla gleznotas gleznas. Katrai gleznai pievienota mākslinieces dzeja. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci notiks 18. decembrī plkst. 14.00.

 

     Informējam, ka izstādes atklāšanu fotografēs un filmēs. Iegūto materiālu bibliotēka ievietos publiski pieejamā vietā, t. sk., internetā. Ja nevēlaties, lai Jūs tiktu fotografēts vai filmēts, tad pirms pasākuma par to pasakiet bibliotekāram!



Informāciju sagatavoja

Gunta Bite,

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas

Braila raksta nodaļas vadītāja