Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 7. septembrī Rēzeknes 2. bibliotēka saviem lasītājiem piedāvās 27 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Bērniem šomēnes piedāvājumā poļu rakstnieka P. Vehteroviča bilžu grāmata “Lūdzu, apskauj mani”. Grāmatā sirsnīgā stāsta noskaņu paspilgtina ilustrācijas ar stilizētiem dzīvnieku un situāciju tēlojumiem.

 

     Savukārt D. Ozoliņas jauno grāmatu “Izglābt vasaras brīvlaiku” ar aizrautību lasīs visi skolēni, kam nav svešs pirmo vasaras brīvlaika dienu prieks un moderno tehnoloģiju sniegtās iespējas.

 

     Ceļotājus var ieinteresēt izdevniecības „Zvaigzne ABC” ceļvedis “Tunisija”, kurā tiek sniegts ieskats valsts ģeogrāfijā, vēsturē un kultūrā.

 

     Mūzikas cienītāji novērtēs I. Meimanes uzrakstīto grāmatu “Nepalikt vienai tumsā. Nora Bumbiere”.

 

     Par šobrīd aktuālo ekoloģijas problēmu savā grāmatā “Glābjot medus biti” raksta pasaulē plaši pazīstamais biškopis G. Hauks. Autors piedāvā vienkāršu, labi saprotamu un tomēr netradicionāli virzītu domāšanu, kas būtu pamats atbilstīgai visas sabiedrības rīcībai, lai pārtrauktu bišu bojāeju.

 

     Latvijas simtgadei veltītajā Dz. Žuravskas romānā “Vieta, kur sirds silst” lasāms stipras latviešu sievietes dzīvesstāsts. Viņai pēkšņi vienā naktī sadeg visa gadiem ilgi krātā iedzīve un mantība…

 

     „Lata romānu” sērijas jaunumi – M. Fridrihsones “Aina no cita laika” (romānā lasītājus sagaidīs pagātnes mīklas, mīlas stāsti un omulīga lauku atmosfēra) un Ē. Kūļa “Nemīlētais Herbs un mesjē Trojs” (romānā savijas mīlestības intriga un trillera cienīgas epizodes).

 

     Par laikiem, kad slepkavu lodes lidoja no dažādām pusēm, un skarbo, bezgala rūgto pagātni savā grāmatā “Memoranda mednieki” raksta V. Seleckis.

 

     Bibliotēkas ārzemju daiļliteratūras krājumu papildina no itāļu valodas tulkotais S. A. Hornbijas romāns “Mandeļu vācēja”. Grāmatā atrodamas mīlestības stāsta, laikmeta hronikas un detektīvromāna iezīmes.

 

     Jaunumu klāstā arī igauņu rakstnieces M. Kangro dokumentālais romāns “Stikla bērns”, kurš atklāj autores personīgo traģēdiju, uzzinot par ilgi gaidītā bērna nedziedināmo slimību.

 

     Rēzeknes 2. bibliotēkā jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 7. septembris. Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!