Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Arī šogad Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena būs katra mēneša pirmajā piektdienā. Februārī, Sveču mēnesī, jaunumu klāstā 23 jaunas grāmatas dažādām gaumēm.

 

     Nozaru literatūras jaunumos Ingas Rubenes “Elijas nama garša”. Elijas nama (meditāciju, semināru un retrītu telpa, ko iecerēja autores vīrs teologs Juris Rubenis) izveide ir bijusi būtisks pagrieziena punkts I. Rubenes dzīvē. Spēcinot ar gardām ēdienu receptēm, literārām un filozofiski garīgām atkāpēm, grāmata būs labs atsvars visiem interesentiem.

 

     ASV bijušās pirmās lēdijas Mišelas Obamas memuāros “Izaugt” vienlīdz atklāti tiek stāstīts gan par panākumiem, gan neveiksmēm privātajā un sabiedriskajā dzīvē. Grāmata ir vairāk kā autobiogrāfija, kas atklāj neparasti personiskas atmiņas, parādot to, cik svarīgi ir sekot savai iekšējai balsij.

 

     Jaunieši var iepazīties ar Māras Cielēnas romānu “Ballīte ar nakšņošanu”. Tajā stāstīts par “teorētiski” vienkāršu notikumu – klases vakaru ārpus skolas sienām, taču vakara gaitā rodas daudz dažādu sarežģījumu, ar kuriem jātiek galā gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem.

 

     Daces Judinas “Dēls” ir turpinājums romānam “Ēnas spogulī”. Grāmata rosina uz pārdomām par to, vai svešais var kļūt par savējo, un kad savējais pārvēršas svešiniekā. Savukārt par izvēlēm dzīvē un ģimenes saitēm liek aizdomāties Monikas Zīles romāns “Svešu tēvu grēki”.

 

     Policija uzskata, ka Alīša ir vainojama vīra slepkavībā. Viņa atsakās bilst kaut vārdu. Tiekoties ar Alīšu un lasot kolēģu pierakstus, psihoterapeits Teo atklāj, ka sievietes klusēšanai, visticamāk, ir daudz nopietnāks iemesls. Vai patiesība tiks noskaidrota, lasiet Alekssa Maiklīdessa romānā “Klusējošā paciente”.

 

     Jaunajā Māra Bērziņa romānā “Aizliegtais pianīns” galvenā darbības vieta ir bērnudārzs. Rakstnieka vēlīgi dzēlīgais skats tver arī Cibānu ģimenes – deputātes Lindas un mākslinieka Induļa – ikdienu un Saeimas aizkulišu spēles, ielūkojoties departamentu, policijas un citu iestāžu birokrātijas gaiteņos.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu meklējiet šeit!