Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 22. janvārī Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (RCB) notika Li Hundži (Ķīna) kunga grāmatas „Džuaņ Faluņ” (“Likuma rata griešana”) prezentācija.

 

     Klātesošie prezentācijas dalībnieki tika iepazīstināti ar sevis pilnveidošanas praksi Faluņ Dafa jeb Faluņgun – mācību par to, kā atbrīvoties no netikumiem un cilvēciskām vājībām, uzlabot savu raksturu, kļūt par labāku un patiesāku cilvēku.

 

     Apmeklētāji uzzināja, ka Li Hundži kungs 1992. gadā Ķīnā uzsāka lekciju ciklu, kurā iepazīstināja ar Visuma likumu un tā pamatprincipeim – Īstenību, Labestību un Pacietību. Li Hundži lekcijas tika apkopotas grāmatā “Džuaņ Faluņ”, kura ļoti ātri iekaroja miljoniem cilvēku interesi.

 

 

     Grāmata ir tulkota vairāk nekā 40 pasaules tautu valodās. Pasākuma organizētāji arī pastāstīja par grāmatas latviešu valodas versijas tapšanas vēsturi, Latvijas grāmatu plauktos tā nonāca 2014. gada vasarā.

 

     Pasākumā Faluņ Dafa praktizētāji īsumā arī iepazīstināja ar Faluņgun vingrojumiem un to ietekmi uz cilvēka organismu, kā arī parādīja Faluņgun vingrojumu kustības, kuras apmeklētāji labprāt atkārtoja. Tie, kurus ieinteresēja šī prakse, varēja paņemt Faluņgun bukletiņus, kā arī uzzināja, kur var iegūt  plašāku informāciju, izmantojot internetresursus.

 

     Grāmatu “Džuaņ Faluņ” tuvākajā laikā varēs atrast arī bibliotēkas plauktos, jo pasākuma noslēgumā bibliotēka šo izdevumu saņēma kā dāvanu.