Foto no Strūžānu pagasta bibliotēkas arhīva

     Mārītes Bikovskas radošā pēcpusdiena ar dzejas skandināšanu, dziesmu dziedāšanu un arī ar uzdejošanu Strūžānu pagasta bibliotēkā notika 2015. gada 13. martā.

 

     Mārīti Bikovsku Strūžānu ciemā pazīst ikviens. Dzimusi un augusi Rēzeknes novada Strūžānos. Ļoti aktīvi darbojusies mūzikas un kultūras jomā – vadījusi deju kolektīvu un folkloras kopu Jaunstrūžānu pamatskolā, 18 gadus strādājusi par mūzikas un pirmskolas skolotāju  Strūžānu PII „Zvaniņš”, bijusi jauniešu ansambļa „Lopas” vadītāja, strādājusi arī par sākumskolas skolotāju Makašānu amatu vidusskolā. Bet tagad, kā pati saka, „latgaliete Rīgā jau 11 gadus”, kur strādā PII „Dzintariņš” par skolotāju un PII „Austriņa” par mūzikas skolotāju.

 

     Dzeju Mārīte Bikovska raksta kopš bērnības. Viņas darbi publicēti trijos autoru kopizdevumos: „Novadu sasaukšanās” (2011), „Zem eglītes mazs brīnumiņš” (2014) un „Olūts – 19” (2014). Viņas jaunāko dzeju regulāri var lasīt arī portālā Draugiem.lv, kur Mārīte katru dienu publicē ko jaunu no savām dzejas vārsmām.

 

     Radošā pēcpusdiena Strūžānos notika patīkamā gaisotnē. Liels gandarījums par to, ka pasākums bija ļoti kupli apmeklēts. Mārīte Bikovska lasīja savu dzeju un iepazīstināja apmeklētājus ar savu radošo darbību, rādot prezentācijas.

 

 

     Novadniece Strūžānu pagasta bibliotēkai  dāvināja savas dzejas grāmatas, par ko viņai liels paldies. Tagad tās varēs lasīt ikviens lasītājs.

 

Dažas rindas no Mārītes Bikovskas dzejas:

„Paļdis, muna meiluo sāta,
Īmuoceiji iztureigai byut,
Paļdis, muola kolna muoja,
Kura boltā cīmā ir!
Paļdis, cylvāki, ka varit
Sovu spāku rast
Latgolā un cytu vītā
Pučes īstuodeit!”

 

     Mārītei Bikovskai novēlam radošus panākumus un labu veselību, būt tikpat atraktīvai un atsaucīgai!

 

Informāciju sagatavoja
Anna Esta,
Strūžānu pagasta bibliotēkas vadītāja